×
Rezervasyon
| Online Rezervasyon
Telefon
| E-mail
Anatolian Houses

Dünyaca Ünlü Kapadokya Şarapları

Yüzyıllardır onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış, büyülü bir doğal dokuya sahip olan Kapadokya’da gözünüz nereye takılırsa takılsın güzelliğiyle sizi etkileyecek. Eskiden yaşayan medeniyetler doğal olarak birçok miras ve iz bırakmış Kapadokya’da. Bölgede yetişen emir üzümleriyle yapılan şaraplar da bunlardan bir tanesi. Kapadokya şaraplarının ve üzüm bağlarının tarihi Hititlere, hatta daha öncesine kadar dayanıyor. Şarapçılık konusunda Anadolu’nun en ünlüsü Kapadokya şarapları, tüm dünyada oldukça ilgi görüyor. Henüz bölgeyi keşfetmediyseniz bir an önce planlamanızı önerdiğimiz ziyaretinizin ardından Kapadokya’yı sadece büyülü manzaralarıyla değil, kendine özgü şaraplarıyla da hatırlayacaksınız.

Kapadokya Şaraplarının Binlerce Yıllık Tarihi

Kapadokya şaraplarının ne zaman üretilmeye başlandığı tam olarak bilinmiyor ancak tarihinin 6000 yıl önceye kadar uzandığı düşünülüyor. Milattan önce 3000’lerde şarabın ilk üreticilerinin yaşadığı Mezopotamya, Fırat Nehri ile Kapadokya’ya komşu olduğunu da göz önüne alırsak, bu düşünce biraz daha pekişiyor. Ayrıca Kapadokya’nın kuzeyinde, eski bronz çağı döneminden kalma kral mezarlarında şarap konulduğu düşünülen altın kaplara rastlanmış. Milattan önce 730 yılına tarihlenen bu kaplar şu anda Ankara Anadolu Uygarlıkları Müzesi’nde sergileniyor. 

Kapadokya Şaraplarının Gelişimi

Kapadokya şaraplarının ve bağlarının gelişmesinde bölgeden geçen Kızılırmak’ın ve bölgenin özel tüflü volkanik topraklarının çok büyük etkisi var. Hasan, Melendiz ve Erciyes dağlarında uzun yıllar önce gerçekleşen volkanik patlama ile yayılan lavların zamanla ufalanmasıyla oluşan bu verimli toprak, üzüm asmalarının kalitesini arttırırken mahsule zarar veren bakteri ve böceklerin barınmasını imkânsız hale getiriyor. Kapadokya şaraplarının gelişmesinde başka bir etmen de kayaların oyulabilecek sertlikte olup mağaralar açılabiliyor olması. Oyularak doğal klima etkisi elde edilen mağaralar mahzen olarak kullanılıyor. Kapadokya şarapları, ısıyı sabit tutan ve dört mevsim serinliğini koruyan bu mağaralar sayesinde fermantasyon sırasından doğal aromasını koruyor ve daha lezzetli bir hale geliyor.

Günümüzde Kapadokya şarapları denildiğinde akla, bölgenin ünlü şarap markası Kocabağ geliyor. Ulusal ve uluslararası markette kendini kanıtlamış olan Kocabağ Kapadokya şaraplarını bir adım öteye taşıyor. Kapadokya’nın benzersiz yapısıyla misafirlerinin hayranlığını kazanan cave otellerinden Anatolian Houses’ın özel çeşmesinden 24 saat şarap akıyor! Kocabağ markasının otel için özel ürettiği bu şarap hem yerli hem de yabancı turistler tarafından çok beğeniliyor. Kapadokya konaklamanızı musluklarından şarap akan, doğal dokusunu koruyarak peribacalarının restorasyonuyla ortaya çıkan eşsiz bir cave otelde yapmak istiyorsanız Anatolian Houses’ı listenin en başına yazmayı unutmayın.

 


Rezervasyon: +90 384 271 2463
info@anatolianhouses.com.tr
Anatolian Houses